Растението имел все повече се разпространява и популяризира, повечето хора го

...
Растението имел все повече се разпространява и популяризира, повечето хора го
Коментари Харесай

Знаете ли, че тази коледна украса има лечебни свойства

Растението имел от ден на ден се разпространява и разпространява, множеството хора го познават като тип коледна декорация и знаят за него от американските филми, в които щом двама влюбени застанат под подобен имел, то те би трябвало да се целунат. 

Имелът обаче има и други приложения, които са едва известни за хората. Освен мотив за коледна целувка, това растение е и лечебна билка. 

Бяла лепка и скребър са част от названията, които носи имелът в разнообразни краища на страната. В старите билкарски книги се среща и под живописните названия гръмотевична метла или  дърво от Божия кръст. Интересно е, че келтските жреци са  го смятали за свещено растение, което е способно да прогони и всяко зло.

От антични времена имелът намира приложение за лекуване на тревога, меланхолия или бодърствуване. От него се подготвя лековит чай.

От научна позиция, забавното е, че колкото и красиво да наподобява, имелът е паразитно растение. To се прикрепя към дърво гостоприемник посредством конструкция, наречена хаусториум, посредством която извлича вода и хранителни субстанции, с цел да живее.

Освен на нервната система имелът въздейства удобно и на сърцето. Той понижава сърдечно-съдовото напрежение и кръвното налягане. Способността на растението да намалява кръвното налягане оказва помощ да се предотврати напън върху сърдечно-съдовата система.

Чудотворната билка намира приложение и в лекуването на кожни болести.

Имелът, като билка нормално се продава като суха билка. В домашни условия сухият имел може да се употребява за подготвяне на чай.

Нека не забравяме, че с изключение на потребна билка, имелът си остава и прелестна коледна декорация. 

Най-лесният и бърз метод да разкрасите дома си с помощта на тази потребна билка е да си купите няколко клончета имел, да ги сложите в красива ваза, а по-късно може да добавите и клончета от бор или елха, да украсите с панделки и шишарки. Така ще си създадете коледно въодушевление неотложно. Ако нямате пространство за елха в дома си, тази концепция е лесна и забавна за осъществяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР